Βέροια: Μνημόσυνο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Μήνυμα ενότητας από τον Πρόεδρο της ΕΛΒ Νίκο Τουμπουλίδη (φωτογραφίες, βίντεο)

 

Μνημόσυνο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους στις αρχές του προηγούμενου αιώνα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαΐου.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας, το πρωί της Κυριακής, τίμησαν με την παρουσία τους την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, τον ξεριζωμό των προγόνων, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Ζερβοχωρίου «Ποντιακά Νιάτα», ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βέροιας, ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, ο Σύλλογος Παλατιτσιωτών, ο Σύλλογος Κιβωτιανών Βέροιας, ο Μ.Ε.Γ.Σ.Ν. Κοπανού Νάουσας «Η Μίεζα», Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανιάς φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές.

Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Νίκου Καπετανίδη στο σημείο του Πόντιου Ακρίτα, και ομιλία από τον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Νικόλαο Τουμπουλίδη, ο οποίος σημείωσε "Δεν Ξεχνάμε ποιοί είμαστε!".

 

Βέροια - Μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού 23/5/2021

 

Βέροια- Δήλωση-μήνυμα ενότητας του προέδρου της ΕΛΒ, Νίκου Τουμπουλίδη 23/5/2021

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ