Νάουσα: Αναλαμβάνει τις οφειλές ο Δήμος και στέλνει τους φάκελους στον εισαγγελέα (βίντεο όλη η συνεδρίαση)

 


Μετά από μια κυριολεκτικά μαραθώνια συνεδρίαση που άγγιξε τις 8 ώρες, το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας «κοίταξε στα μάτια» δύο υποθέσεις που για χρόνια αποτελούσαν τροχοπέδη, προκαλούσαν ερωτηματικά και «δηλητηρίαζαν» την τοπική κοινωνία.

Τα θέματα αφορούσαν τις εκκαθαρίσεις της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος» και της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Νάουσας με την επωνυμία "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΕΡΜΙΟΥ - ΤΡΙΑ ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και διακριτικό τίτλο "ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΗΓΑΔΙΑ Α.Ε.", όπως ακριβώς αναφέρονται στα εισηγητικά.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και μεταδόθηκε απ’ ευθείας από το Verianet. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου, αλλά λόγω κωλύματος μελών του Σώματος, ξεκίνησε το απόγευμα της 14ης Ιουνίου και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, εκτός απ’ το μαραθώνιο του χρόνου, η συνεδρίαση ήταν φορτισμένη, υπήρξαν στιγμές έντασης και δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις σε ήπιο επίπεδο.

Οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για την παραληφθείσα και αποτυπωθείσα στις εκθέσεις των εκκαθαριστών εικόνα, είναι ενδεικτική μιας κατάστασης που θα έχει συνέχεια πλέον στην εισαγγελία όπου θα διαβιβαστούν οι σχετικοί φάκελοι.   

Η λέξη «μπάχαλο» ακούστηκε κατ’ επανάληψη. Μέσα από τη συζήτηση, τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις από τους εκκαθαριστές αναδείχθηκε ένα «περιβάλλον» πλήρους αποδιοργάνωσης το οποίο άφησε μελανό αποτύπωμα και αποτέλεσε τροχοπέδη για το Δήμο Νάουσας.

Το συνολικό ποσό οφειλών που άφησαν ως «άχθος» οι δύο δημοτικές επιχειρήσεις, ξεπερνάει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και για την ακρίβεια, προσδιορίστηκε στα  2.601,809,08  ευρώ.

Ένα ποσό το οποίο θα βρει τρόπους να το αντιμετωπίσει ο Δήμος Νάουσας καθώς – όπως τονίστηκε – δε μπορεί να είναι «Δήμος – μπαταχτσής», οπότε αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του, αλλά ταυτόχρονα στέλνει τους φάκελους στον εισαγγελέα για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες και αν εντοπιστούν να αποδοθούν.

Όλη η συνεδρίαση μεταδόθηκε απ’ ευθείας και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στα βίντεο:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας - απ' ευθείας μετάδοση 14/6/2021

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας - απ' ευθείας μετάδοση 14/6/2021 – 2ο μέρος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ