Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας: Ομόφωνο «όχι» στις ανεμογεννήτριες της ΤΕΡΝΑ (βίντεο)

 

Ομόφωνο αντίθετη γνώμη στην προοπτική εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη θέση «Τρούλος» από την εταιρία ΤΕΡΝΑ, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας  σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και διήρκεσε δυο ώρες. Η διαδικασία μεταδόθηκε ζωντανά από το Verianet.

Με το «καλησπέρα», από την έναρξη της συνεδρίασης ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας ήταν σαφής και ξεκάθαρος, εισηγούμενος την έκφραση αντίθετης γνώμης από πλευράς του Σώματος και ανάληψη κάθε αναγκαίας πρωτοβουλίας, δια της νομικής οδού, για ματαίωση των σχεδίων της ενδιαφερόμενης εταιρίας.

Πάντως, παρά το σύσσωμο της απόφασης, οι απόψεις που εκφράστηκαν παρουσίαζαν «απόκλιση» ως προς την προσέγγιση του θέματος, με τον κ. Κουτσογιάννη να επιρρίπτει ευθύνες στον δήμαρχο Νάουσας, με ύφος και χαρακτηρισμούς που προκάλεσαν την αντίδραση του δεύτερου ο οποίος κάλεσε τον επικεφαλής του «Κοινού τόπου» να είναι πιο ευγενής στις διατυπώσεις του.

Πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση, πολίτες της Νάουσας συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια ευχάριστα θορυβώδη πορεία στους δρόμους της πόλης σε ένα ενδιαφέρον «χάπενιγκ» διαμαρτυρίας και έκφρασης αντίθεσης στην προοπτική ανεμογεννητριών στο βουνό.

Όλη η συνεδρίαση μεταδόθηκε απ’ ευθείας από το Verianet και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ