Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Τενεκέδες και κομμάτια τυρί και άλλα ενδιαφέροντα (βίντεο)

 

Μετά από τεσσεράμισι ώρες, από τις οποίες μεγάλο διάστημα αναλώθηκε σε διαξιφισμούς, εντάσεις, αλλά και πολύ «ενδιαφέρουσες» απόψεις, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ξεκίνησε δυο φορές, αφού η πρώτη εκκίνηση παρουσίασε τεχνικά προβλήματα.

Παρά την εμφανή προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι, εγκαινιάζοντας ένα νέο «προφίλ», τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, αφού πρώτα μεσολάβησε ένα σύντομο διάστημα άξιον θυμηδίας…

Πρωταγωνίστρια η συμπολιτευόμενη – κατά κόσμον «αντιπολίτευση» - επικεφαλής κ. Ματσαρά η οποία αφού πρώτα δήλωσε ότι είναι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, στη συνέχεια απηύθυνε «διάγγελμα» προς τους δικαστές που θα δικάσουν την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά (!!!) και για ολοκληρώσει τα όσα είχε να πει, ζήτησε να κάνει χρήση του χρόνου που δικαιούται και ως αντιδήμαρχος. Εκεί προσπάθησε να την «διορθώσει» ο πρόεδρος, λέγοντας την ότι με τον τρόπο αυτό δεν έχει χρόνο α απαντήσει ως αντιδήμαρχος όταν χρειαστεί, η κ. Μπατασρά ευχαρίστησε για την χρήσιμη συμβουλή και συνέχισε απτόητη.

Στη δεύτερη δόση της ομιλίας της τα έβαλε με τον κ. Παυλίδη τον οποίο, για τα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου τον χαρκτήρισε «επικριτικό, ειρωνικό κι απαξιωτικό» και στη συνέχεια έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη: Ότι πρόλαβε τον Παυλίδη κυριολεκτικά στην στροφή!!!

Όπως είπε η κ. Μπατσαρά, ο Παυλίδης ήθελε διακαώς να να συνεργαστεί με τον Βοργιατζίδη και να πάρει αντιδημαρχίες, αλλά πρόλαβε η ίδια!!!!

Συνέχισε την «ιστορική» της ομιλία λέγοντας ότι χάρη στη συνεργασία που έχει με τον κ. Βοργιατζίδη «παίρνονται οι αποφάσεις με ηρεμία» και ολοκλήρωσε τα όσα καταπληκτικά είπε απαντώντας στην άποψη του κ. Παυλίδη ότι χρειάζονται νέα πρόσωπα, λέγοντας το μοναδικό: «Αφου θέλει αλλαγή προσώπων να παραιτηθεί ο ίδιος και τα μέλη της παράταξής του και οι αναπληρωματικοί» μέχρι τον τελευταίο!!!

Όλα αυτά ακούστηκαν με πλήρη σοβαρότητα στη συνεδρίαση (για τους δύσπιστους υπάρχει το βίντεο της συνεδρίασης).

Νωρίτερα, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο δήμαρχος Βέροιας, ο οποίος επιχείρησε να εμφανιστεί με ήπιο ύφος, αναφέρθηκε και πάλι στην πρόταση του κ. Παυλίδη για δημιουργία σταθμού υπεραστικού ΚΤΕΛ στην είσοδο της πόλης, τονίζοντας ότι «δεν παραχωρούμε φιλέτο σε ιδιώτες»!!!

Ήταν μια εξαιρετική επικοινωνιακή παράσταση η οποία μάλλον απέχει αρκετά από την ουσία του ζητήματος. Όμως, όπως όλα δείχνουν, από την Δευτέρα της Πεντηκοστής έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο…

Η πρώτα «αψιμαχία» σημειώθηκε με την αναφορά του κ. Παυλίδη σε «έμμισθες θέσεις» με πρώτη αντίδραση από τον κ. Βοργιατζίδη αι αργότερα από τον κ. Τσαχουρίδη ο οποίος εμφανίστηκε με «αναβαθμισμένο ρόλο»…

Ο Αντώνης Μαρκούλης «πέταξε το γάντι» την κ. Μπατσαρά τονίζοντας ότι είναι υπέρ της απλής αναλογικής της οποίας αν υπάρχουν αρνητικά σημεία, ένα από αυτά είναι «η συγκυβέρνηση με τον κ. Βοργιατζίδη»…

Τα αίματα άναψαν και αργότερα όταν ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτηρίζοντας την «περίφημη» συνεργασία, είπε, απευθυνόμενος προς την επικεφαλής της δεύτερης σε δύναμη παράταξης, ότι ο Βοργιατζίδης της έδωσε ένα κομμάτι τυρί και ο ίδιος πήρε όλο τον τενεκέ!!!

Δεν ήθελε και πολύ να γενικευτεί ο «σχολιασμός» με ποικιλότροπο ύφος…

Όσο για οτν κ. Παλουκίδη που δήλωσε ενοχλημένος από την απομάκρυνσή του από τη θέση του αντιδημάρχου, ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να πει αυτά που έγραφε ο ξένος τύπος κατά τη διάρκεια της Επταετίας.

Το επιχείρησε μεν, αλλά προκλήθηκαν αντιδράσεις μέχρι προσωρινής αποχώρησης και μετά από ένα ικανό διάστημα που κανείς δεν καταλάβαινε τι γινότανε, μέσα σε διαρκείς διακοπές, ολοκλήρωσε με τις θέσεις του ως πολιτικός μηχανικός και πρόεδρος του ΤΕΕ.

Ενδιάμεσα υπήρχαν και πολλά άλλα ενδιαφέροντα σημεία, χαρακτηριστικά του ύφους και της ποιότητας του συγκεκριμένου δημοτικού συμβουλίου.

Το βίντεο της συνεδρίασης είναι η αψευδής και απολύτως αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά από το Verianet.


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας - απ' ευθείας μετάδοση 23/6/2021

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ