Βερόνικα Αργέντζη: «Το όνειρό μου είναι o,τι έχει Ελλάδα! Να βγάλω τα παπούτσια μου και να περπατήσω στα στάχυα»!!!! – Συνέντευξη (βίντεο)

 

Μια γυναίκα απλή, ευγενική και πολύ όμορφη, με φινέτσα και χαμόγελο που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, μαχητική κι έξυπνη.. μια γυναίκα που θέτει κανόνες και όρια στη ζωή της.

Την Βερόνικα Αργέντζη την συναντήσαμε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό στη Βέροια, για τις ανάγκες του «Έρημου Σταθμού» του Γιώργου Λιόλιου, μια παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δράσης Salonique a Monastir.

Μιλώντας στο Verianet, η κ. Αργέντζη αναφέρθηκε στην απόφασή της να εγκαταλείψει την τηλεόραση για χάρη της κόρης της, αλλά και για την δική της «ανάπαυλα», για τον χαρακτηρισμό  «sex symbol» στα 19 της χρόνια, για τον καθοριστικό ρόλο της μητέρας της και πόσο την επηρέασε το γεγονός ότι μεγάλωσε σαν παιδί μονογονεϊκής οικογένειας.

«Ο ρόλος της μητρότητας για μένα ήταν μια ανάγκη να ζήσω την παιδικότητα την οποία δεν είχα ζήσει.», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση για το αν μετάνιωσε για κάποιες επιλογές της, είπε: «Δεν μαλώνω τον εαυτό μου. Μετάνιωσα όσο μπορεί να μετανιώνει ένα παιδί. Όσο δεν μπορεί ένα παιδί να συγκρατήσει τον αυθορμητισμό του..»

«Δεν είναι και πάρα πολύ ωραίο στα 19 σου να ακους ότι είσαι sex symbol. Η πληγή της κοινωνίας, ξεκινάει από εκεί… Δεν αισθάνεσαι και πολύ άνετα..»

Σε σχετική ερώτηση, τόνισε επίσης: «Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι που να αισθάνομαι ντροπή. Δεν έχω «εξαγοράσει» αισθήματα.»

 

 

Για την «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου:

«Ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη μου να μιλήσει αυτό που μιλάει στην ψυχή μου και στον κόσμο. Για την περιττότητα, την ματαιότητα, ότι το νόημα δεν βρίσκεται στα πλούτη και στη δόξα. Το αντιμετώπισα με απόλυτο σεβασμό και λιτότητα.»

Όσο για το όνειρό της: «Θέλω να κάνω ό,τι έχει αναφορά στην Ελλάδα, στη μυρωδιά της, στις μνήμες μου, στην παιδικότητά μου, αυτό είναι το όνειρό μου, αυτή είναι η κάθαρσή μου. Το όνειρό μου είναι μέσα από αυτά τα οποία κάνω, να έρθει η δική μου ψυχική ίαση. Να μεταφέρω Ελλάδα.. Να βγάλω τα παπούτσια μου και να περπατήσω στα στάχυα..»

 

 

Περισσότερα, στο βίντεο που ακολουθεί:

Βερόνικα Αργέντζη: "Θέλω να βγάλω τα παπούτσια μου και να τρέξω στα στάχυα" - συνέντευξη Verianet.gr 25/6/2021

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ