Κέντρο Υγείας Βέροιας: «Φούρνος» το καλοκαίρι, «ψυγείο» το χειμώνα (βίντεο)

 

Κακόγουστο ανέκδοτο χαρακτηριστικό των «ελληνικών» πραγμάτων αποτελεί η περίπτωση του Κέντρο Υγείας Βέροιας (πρώην ΙΚΑ), που εδώ και 30 χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα κλιματισμού, και επί 30 χρόνια δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί λύση.

Την απίθανη αυτή κατάσταση, παρουσίασαν το μεσημέρι της Τρίτης εργαζόμενοι στην υπηρεσία, οι οποίοι ανέφεραν χαρακτηριστικά – και το διαπιστώσαμε κι εμείς – ότι κατά τη θερινή περίοδο, είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται σε συνθήκες θερμοκηπίου.

Το ακριβώς αντίστροφο γίνεται το χειμώνα, όπου λόγω της ελλιπούς θέρμανσης, είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται σε συνθήκες ψύχους.

Όσο κι αυτό ακούγεται απίστευτο, η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται εδώ και 30 χρόνια καθώς από το 1991, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ξεκίνησε η αλληλογραφία, με τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η επίλυση αναζητήθηκε, στην καλύτερη περίπτωση με «ενδιάμεσες» λύσεις, οι οποίες τελικά αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές.

Το μεσημέρι της Τρίτης, στον τρίτο όροφο του υποκαταστήματος, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, έδωσαν συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε στην πρωτοφανή αυτή κατάσταση.

Στη συνέντευξη παρέστησαν εκ μέρους του Σωματείου ο Πρόεδρος Μιλτιάδης Φιλιππίδης, και τα μέλη Βασιλική Παπαστάμκου, Ασπασία Φωτοπούλου και Γιώργος Πρόβατος.

Υπογραμμίστηκε μάλιστα, ότι με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων, της υπηρεσίας εντάσσονται πλέον και άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως το ΤΣΜΕΔΕ, το ΤΕΒΕ, και ο ΟΓΑ, κάτι που σημαινει ότι θα υπάρχει όλο και μεγαλύτερη προσέλευση του κοινού, το οποίο επίσης ταλαιπωρείται από τις υφιστάμενες συνθήκες.

 

ΙΚΑ Βέροιας συνέντευξη τύπου 29/6/2021

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ