Στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα σε Ροδόπολη και Διόνυσο - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

 

Μεγάλη επιχείρηση από την πυροσβεστική - Εκκένωση οικισμών - Μήνυμα από το 112 στους πολίτες - ΓΓΠΠ: Κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες  - Πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης: Η κατάσταση είναι δραματική - Από τον αέρα ξεφυτρώνουν παντού φλόγες»
 

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στην περιοχή της Ροδόπολης και του Διόνυσου από την πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής.  Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα  στη Ροδόπολη και τον Διόνυσο και συγκεκριμένα στο λόφο Πνυκός, όπου δίνεται η μεγαλύτερη μάχη.

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί και αρκετά αυτοκίνητα, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. 

Πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης: Η κατάσταση είναι δραματική 

Στη Ροδόπολη αυτή την ώρα ο μεγαλύτερος όγκος της φωτιάς, που καίει στην περιοχή από τις 12 το μεσημέρι. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δραματική εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή:

«Δραματική είναι η κατάσταση αυτή την ώρα. Η φωτιά είναι προς την δική μας την πλευρά και έχει φτάσει στη λεωφ. Διονύσου. Δόθηκε μάχη για να μην πάει η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη” και μέχρι ώρας αυτό φαίνεται να το έχουν πετύχει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά τώρα έχει φύγει από εκεί, πέρασε απέναντι στην Μητροπολίτου και έχει μπει στο Κόκκινο Χωράφι καίει δάσος αυτή την ώρα. Από τον αέρα ξεφυτρώνουν παντού φλόγες».

 

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

 


www.protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ