Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Τα σορτς που «κόλασαν» στην Τουρκία

 

Ο γνωστός στην Τουρκία συντηρητικός θεολόγος, Ιχσάν Σενοτζάκ, επέκρινε τις πρωταθλήτριες της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών για τα… σορτς που φορούν

Η νίκη 3-0 επί της Κίνας από τις «Σουλτάνες των διχτυών», όπως ονομάζεται η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών της Τουρκίας, στις 25 Ιουλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ανέβασε το εθνικό φρόνημα και έδωσε στους Τούρκους μια πολύ-αναμενόμενη νίκη στη διεθνή αθλητική σκηνή μετά από μια σειρά απογοητεύσεων στο ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές άθλημα της χώρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μάλιστα την αρχηγό της ομάδας, Έντα Ερντέμ Νταντάρ, για να συγχαρεί την ίδια και την ομάδα και υποσχέθηκε να παρακολουθήσει τον επόμενο αγώνα τους, εναντίον της Ιταλίας, η οποία κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων παγκοσμίως. Οι Σουλτάνες έχασαν ωστόσο 3-1 και τώρα όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο επόμενο παιχνίδι τους - εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών - αύριο στις 29 Ιουλίου.

Εν μέσω της εθνικής… αγαλλίασης, ωστόσο, δεν άργησαν να εμφανιστούν και οι επικριτές. Ο γνωστός στην Τουρκία συντηρητικός θεολόγος, Ιχσάν Σενοτζάκ, επέκρινε τις πρωταθλήτριες για τα… σορτς που φορούν και ξεκίνησε μία συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί… της ευπρέπειας των γυναικών και δη των αθλητριών.

Ο Τούρκος θεολόγος προέτρεψε τις βολεϊμπολίστριες να είναι ταπεινές στον τρόπο ντυσίματος και συμπεριφορά τους. «Κόρες του Ισλάμ! Είστε οι σουλτάνες της πίστης, της αγνότητας, της ηθικής και της σεμνότητας κι όχι των αθλητικών γηπέδων», έγραψε στο Twitter. «Είστε τα παιδιά των μανάδων που δεν δείχνουν καν τη μύτη τους [από ταπεινότητα]. Μην γίνεστε… τα θύματα της λαϊκής κουλτούρας. Είστε η ελπίδα μας και η προσευχή μας».

Πηγή: ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ