Βέροια: Ο πολιτισμός πολυ-ταξιδεύει. Άλλοτε με τραίνα κι άλλοτε με πλοία.. - Η Μουσική παράσταση AMERIKA του Δημήτρη Μυστακίδη στο Βυζαντινό Μουσείο (βίντεο)

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας με την υποστήριξη του Συλλόγου των Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου αυτού παρουσίασε στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουλίου τη μουσική παράσταση: «AMERIKA» του Δημήτρη Μυστακίδη

Η αγάπη και αφοσίωση του Δημήτρη Μυστακίδη στο ρεμπέτικο και τη λαϊκή κιθάρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Την έχει καταγράψει η 30χρονη πορεία του σαν μουσικός και ακαδημαϊκός δάσκαλος και την έχει αναγνωρίσει και αγκαλιάσει το κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από την δισκογραφική του δουλειά και τις ζωντανές του εμφανίσεις, ο δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, έχει καταφέρει να γεφυρώσει το χθες με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τους νέους με την παλαιότερη γενιά.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο ΑΜΕRΙΚΑ που είναι μια solo παράσταση, διασκευάζει και επανεκτελεί με την ιδιαίτερη τεχνική της «τσιμπητής κιθάρας» ρεμπέτικα τραγούδια που κυκλοφόρησαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική από Έλληνες μετανάστες μουσικούς.


ΕΦΑ Ημαθίας - Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας - Δημήτρης Μυστακίδης "Αμέρικα" 30/7/2021

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ