Ημαθία: Ελεγχόμενη η κατάσταση στη Ζωοδόχο Πηγή – Αντιπυρική ζώνη από Σέλι μέχρι τα όρια του Ν. Κοζάνης

 


Με έρπουσες μικρές εστίες φωτιές συνεχίζεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση κρίνεται ελεγχόμενη και αναπτύσσεται επιχείρηση για τον ασφαλή περιορισμό της μέχρι την τελική τη κατάσβεση.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης κοντά στον οικισμό Αγ. Παρασκευής (Ιμπιλι) στα όρια του νομού Κοζάνης σε χορτολιβαδική έκταση στην οποία υπάρχουν σποραδικές συστάδες δέντρων.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή επικρατούν πυκνοί καπνοί σε έρπουσες εστίες. Πάντως έχει ανακοπή κάθε περίπτωση επέκτασης προς τη Ζωοδόχο Πηγή και κατ’ επέκταση, προς το δάσος και την Παναγία Σουμελά.

Στην περιοχή η οποία ανήκει διοικητικά στο νομό Κοζάνης, επιχειρούν δυνάμεις του όμορου νομού, συνεπικουρούμενες από δυνάμεις της Ημαθίας και της Καστοριάς.

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί ξεκινάει η δημιουργία μεγάλης αντιπυρικής ζώνης ώστε να αποκοπεί κάθε κίνδυνος επέκτασης πυρκαγιάς από το νομό Κοζάνης προς την Ημαθία.

Η δημιουργία της αντιπυρικής ζώνης θα ξεκινήσει από το Σέλι μέχρι τα όρια του όμορου νομού δυτικά.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ημαθίας επιχειρεί με μειωμένες δυνάμεις, καθώς έξι επανδρωμένα οχήματα έχουν σταλεί ως βοήθεια σε άλλες περιοχές της χώρας.


Η φωτογραφία είναι από το σημείο της πυρκαγιάς από το προφίλ του Γιάννη Σημανίκα, υπευθύνου του Τμήματος Δασών του Δήμου Βέροιας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ