Ημαθία: Υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση στη Ζωοδόχο Πηγή – Σε επιφυλακή και επαγρύπνηση η Πυροσβεστική – Νέα ενημέρωση (φωτογραφίες)

 

Δημοσιεύουμε σημερινές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν λίγη ώρα από την περιοχή της πυρκαγιάς στην Ζωοδόχο Πηγή. Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Σημανίκα. Ευχαριστούμε!!!!

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η κατάσταση στη Ζωοδόχο Πηγή. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η ανάπτυξη του επιχειρησιακού ελέγχου της πυροσβεστικής έχει θέσει πλήρως υπό έλεγχο την περιοχή.

Στο σημείο το οποίο διοικητικά ανήκει στο νομό Κοζάνης, επιχειρούν δυνάμεις του όμορου νομού, συνεπικουρούμενες από δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ημαθίας, της Καστοριάς και του στρατού  οποίος διέθεσε δύο μηχανήματα έργου τα οποία διαμόρφωσαν τις αναγκαίες παρεμβάσεις στην περιοχή.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε ενδεχόμενη δυσάρεστη εξέλιξη εν τη γενέσει της.

Σημειώνεται ότι η φωτιά από την πρώτη στιγμή περιορίστηκε στα όρια του νομού Κοζάνης, ουδέποτε πέρασε τα όρια του νομού Ημαθίας και δεν ευσταθούν «πληροφορίες» περί αναζωπυρώσεων και κινδύνου οικισμών, χωριών και ανθρώπων.

Οι ζημίες που αναφέρονται αφορούν καλλιέργειες πατάτας και σιτηρών, καθώς στην ευρύτερη περιοχή καλλιεργούν παραγωγοί από τον Πολύμυλο Κοζάνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ