Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Κ.Υ. Αλεξάνδρειας σχετικά με τον ξυλοδαρμό εργαζομένου εταιρίας security

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον ξυλοδαρμό που υπέστη εργαζόμενος της εταιρίας security κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Αυγούστου, από συνοδούς ασθενή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση μεταφορά του στο Γ. Ν. Βέροιας με σοβαρές σωματικές βλάβες.
 
Στο εν λόγω επεισόδιο, κινδύνευσε ο εφημερεύων ιατρός και η νυχτερινή νοσηλεύτρια που με αυταπάρνηση κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διαχειριστούν το μένος των επιτιθέμενων και ταυτόχρονα να συνεχίσουν να παρέχουν τις πρώτες  βοήθειες. 

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας παρέχει υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας προληπτικού χαρακτήρα, αλλά και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Επιπροσθέτως,  ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, ενώ ταυτόχρονα διενεργεί πλήθος εμβολιασμών(30.000 έως σήμερα) για την αντιμετώπιση του Covid – 19, με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Ζητάμε την εξασφάλιση των συνθηκών ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε όποιον τις έχει ανάγκη.

 


Το Δ.Σ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ