Νάουσα: Ανεξαρτητοπήθηκε ο Γ. Παρθενόπουλος – Πήρε ασφαλιστική ενημερότητα ο Δήμος – Δεν είχε από το 2017! (βίντεο)

 

Πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας. Μια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τρεις ώρες από την έναρξή της και παρουσίασε εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Παρθενόπουλου, αλλά κυρίως οι λόγοι που αναφέρει, ανοίγουν ουσιαστικά ζητήματα. Ο κ. Παρθενόπουλος αιτιολογεί την ανεξαρτητοποίηση του λέγοντας ότι εκλέχθηκε για να λειτουργεί προς όφελος του Δήμου και όχι να μετέχει «σε πράξεις και απόψεις μόνο για λόγους αντιπολίτευσης».

Μια δήλωση με πολιτική σημειολογία, αλλά και προανάκρουσμα εξελίξεων….

Ο επικεφαλής της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Παρθενόπουλος, πρώην δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, δεν μετείχε στη συνεδρίαση για λόγους ανωτέρας βίας και την παράταξη εκπροσώπησε ως επικεφαλής οκ. Δολδούρης.

Προ ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε εκτεταμένα το πρόβλημα της οργανικής και λειτουργικής υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Στενημάχου, με τη συμμετοχή του κ. Πυρινού με την ιδιότητα του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας εκαπίδευσης.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι για μια ανακοίνωση του «Κοινού Τόπου» που αφορούσε το κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου, η οποία στάλθηκε και δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ, όπως ειπώθηκε, η φωτογραφία που συνόδευε την ανακοίνωση – καταγγελία πάρθηκε την ώρα του καθαρισμού και δεν είναι αυτή η μόνιμη του κατάσταση.

Ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καρανικόλας εξέφρασε προβληματισμό για τον τρόπο διεξαγωγής των επόμενων συνεδριάσεων καθώς – όπως είπε – δε μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη το δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε εμβολιασμένους δημοτικούς συμβούλους και σε αποκλεισμό των μη.

Την συνεδρίαση απασχόλησαν τρέχοντα θέματα, αλλά και οι προοπτικές λειτουργίας των υποδομών του Δήμου σε πολιτιστικό επίπεδο, όπως και το χιονοδρομικό των 3-5 Πηγαδιών.

Πάντως η είδηση της συνεδρίασης η οποία μάλλον πέρασε σε πιο χαμηλή στάθμη ενδιαφέροντος ήταν αυτό που ανέφερε στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Καραγιαννίδης.

Όπως τόνισε, ο Δήμος Νάουσας δεν διέθετε ασφαλιστική ενημερότητα από το 2017!!!  Κατόρθωσε να την αποκτήσει στις 2 Αυγούστου 2021!

Επίσης δεν διέθετε πιστοποιητικό ISO…

Επί της ουσίας από το 2017 ο Δήμος Νάουσας βρισκόταν σε μια εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, καθώς είναι κατανοητό τι σημαίνει η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας γενικά, πόσο δε μάλλον για έναν Δήμο!!!

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δώρα Μπαλτατζίδου αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο προσεχές διάστημα.  

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά από το Verianet μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο:

Συνεδρίαση Δημοτικού Νάουσας - απ' ευθείας μετάδοση 25/8/2021


 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ