Νάουσα: Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού - Πλεονεκτήματα» (βίντεο)

 

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» (αίθουσα Βέτλανς), το απόγευμα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Πλεονεκτήματα».

Η ημερίδα έλαβε χώρα στα πλαίσια του διήμερου δράσεων που διοργανώνουν για την πρόληψη του καρκίνου  του μαστού η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και ο Δήμος Νάουσας.

Τρεις ομιλητές, ενημέρωσαν με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις για το θέμα της πρόληψης κι έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας πάτερ Στυλιανός Μακρής, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νάουσας Λυκοστράτης Κωνσταντίνος.

Η Δρ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας μίλησε για το θέμα «Κλινική εξέταση. Διαγνωστικές Μέθοδοι διερεύνησης των παθήσεων του μαστού & χειρουργική αντιμετώπιση».

Στη συνέχεια η σκυτάλη δόθηκε στον Πλαστικό Χειρούργο Δρ. Γεώργιο Κόκκαλη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της πλαστικής αποκατάστασης του μαστού μετά από μαστεκτομή.

Τέλος, η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Εύα Ντελιδάκη, μίλησε για το θέμα: «Όταν ο καρκίνος του μαστού είναι παρόν η εμ ψύχωση με τη γνώση θεραπεύουν».

 


Νάουσα Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού (15/10/2021)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ