Επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου - Πρόταση του Εισαγγελέα: "Ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο"

 

Κατά την αγόρευση του στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης τόνισε: «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανο το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε.

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δίκη και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελεσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόδου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Ελεύθερη στα 5 χρόνια με καλή διαγωγή

Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, είπε στην ΕΡΤ πως “είναι πράγματι μία δικαίωση σε πρώτο βαθμό. Αυτό το κορίτσι έχει υποστεί εκτός από τη βάρβαρη επίθεση και μία έντονη συνειδησιακή πάλη για να αποδείξει την αθωότητα της. Αν γίνει δεκτή η πρόταση εισαγγελέα, η προβλεπόμενη ποινή είναι εως 15 χρόνια.

Θα μπορεί να βγει στα 5-6 χρόνια με καλή διαγωγή και καλό βίο στη φυλακή, αν και ήδη υπέπεσε σε σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα για κλοπή”.

Πηγή: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ