Βέροια: Επικίνδυνη ανευθυνότητα και «βολικός» ευτελισμός..

 

Την ώρα που ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης συγκαλούσε εναγωνίως, έκτακτη σύσκεψη για την πανδημία στην Ημαθία, ο Δήμος Βέροιας απέστελλε πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου «δια ζώσης».  Με ένα «μεικτό» σύστημα συμμετοχής που παρά τις εξηγήσεις που πολύ ευγενώς δόθηκαν, ακόμη δεν έγινε σαφής ο επιχειρούμενος αυτοσχεδιασμός.

Έτσι κι αλλιώς ο Δήμος Βέροιας μας έχει συνηθίσει σε περίεργα πράγματα, εξυπναδισμούς και αστειότητες, οπότε και αυτή θα μπορούσε να καταγραφεί στον μακρύ κατάλογο, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά…

Σύμφωνα με το «μεγαλεπήβολο» σχέδιο της συνεδρίασης, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα χωριστούν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, με τους δεύτερους να παρακολουθούν τη συνεδρίαση μέσω διαδικτύου από το σπίτι τους.

Πάντως και οι εμβολιασμένοι δεν είναι βέβαιο ότι θα βρίσκονται όλοι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αφού οι προβλεπόμενες θέσεις είναι 19 συνολικά, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως υπάρξουν και εμβολιασμένοι εκτός ζωντανής διαδικασίας.

Οι εμβολιασμένοι που θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα θα έχουν οπτική και ακουστική επαφή με τους ανεμβολίαστους και τους «εξορισμένους» εμβολιασμένους μέσω… προτζέκτορα!!!

Δηλαδή η συζήτηση θα γίνεται και ζωντανά και διαδικτυακά….!!!

Οι ευρισκόμενοι εντός της αιθούσης δεν θα έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα παρέμβασης καθώς θα διασκορπιστούν σε όλη την αίθουσα, οπότε άλλοι θα έχουν μικρόφωνο και άλλοι όχι. Αυτοί που δεν θα έχουν μικρόφωνο, όταν θα έχουν το λόγο θα εναλλάσσονται με τον προηγούμενο ομιλητή (σήκω εσύ να κάτσω εγώ), αφού πρώτα αποστειρωθεί το μικρόφωνο…

Όλη αυτή η «ό,τι να ‘ναι» κατάσταση, με προφανή στοιχεία διακωμώδησης, θα είναι το «μεικτό» σύστημα δια ζώσης και εξ αποστάσεως συνεδρίαση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την τελευταία Δευτέρα του Οκτωβρίου, χωρίς κανένα περιθώριο χρονικής αναβολής καθώς στο τέλος της εβδομάδας εκπνέει και η μήνας.

Ευσχήμως και προσχηματικώς όλο αυτό το αλλαλούμ επίκειται να συμβεί χάριν της συνέπειας και της τήρησης της υπόσχεσης από την προηγούμενη συνεδρίαση, σύμφωνα με την οποία – όπως ελέχθη τότε -  θα καταβαλλόταν προσπάθεια  επανόδου στην κανονικότητα…

Βλέπετε, είναι τόσο συνεπής η αιρετή διοίκηση του Δήμου που αν δεν προχωρούσε σε αυτό το αλλαλούμ, θα ήταν η πρώτη φορά που θα παρουσιαζόταν ασυνεπής… Είναι κι αυτό ένα ανέκδοτο…

Στην πραγματικότητα όλο αυτό που ετοιμάζεται να στηθεί είναι μια χρήσιμη ευτέλεια της συνεδρίασης.

Η «συν-εταιρική» διοίκηση του δημάρχου και της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης αντιμετωπίζουν πλέον πολύ σοβαρό πρόβλημα ως προς την ποσοτική υπεροπλία στο δημοτικό συμβούλιο.

Με έναν δημοτικό σύμβουλο να έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω και έναν άλλον να ετοιμάζεται να αποχωρήσει, το «συνεταιριλίκι» αποτελεί πλέον έναν άνευ αξίας «πολιτικό αρραβώνα»…

Ο ανεξαρτητοποιηθείς δημοτικός σύμβουλος «βομβαρδίζει» σχεδόν καθημερινά από τα social media, ενώ η επικείμενη αποχώρηση και του επόμενου δημοτικού συμβούλου, μάλλον θα γίνει με θορυβώδη τρόπο.

Ταυτόχρονα η αντιπολίτευση (η κατά ρόλο και νόημα αντιπολίτευση) έχει «σηκώσει» για τα καλά το θέμα της περίφημης έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου την οποία αφ’ ενός επίκειται να διαβιβάσει στις αρμόδιες Αρχές και αφ' ετέρου φροντίζει να την διαχέει κοινωνικά, θαμπώνοντας  το success story του οικονομικού θαύματος που πρόβαλε η διοίκηση ως τεράστια (και μόνη) επιτυχία.

Με τον τρόπο που προγραμματίζεται να γίνει η συνεδρίαση της Δευτέρας, είναι προφανές ότι μέσα σε μια χαοτική κατάσταση θα χαθεί η ουσία και μαζί και τα σοβαρά και «καυτά» θέματα.

Ο ευτελισμός μιας διαδικασίας πάντα είναι χρήσιμος…

Βέβαια η «έμπνευση» αυτή μπορεί να εξυπηρετεί και άλλα «ενδιαφέροντα» σε συνέχεια αναθέσεων του καλοκαιριού, τα κοινώς αντιληπτά ως «δωράκια» προς ημετέρους.

Διευκρινίζεται ότι για τους δημοσιογράφου δεν προβλέπεται δια ζώσης παρουσία στη συνεδρίαση και θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν, όπως και οι ανεμβολίαστοι και οι «περίσσιοι» λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, από το σπίτι ή το γραφείο τους, από την εικόνα που θα εξασφαλίσει μέσω διαδικτύου ο Δήμος, χωρίς όμως να γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτό…

Όλα αυτά δρομολογούνται με τα κρούσματα στην Ημαθία να «χτυπάνε κόκκινο» και την αντιπεριφέρεια να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Αν μη τι άλλο, ο έτσι κι αλλιώς χαρισματικός Δήμος Βέροιας, συνεχίζει να προσφέρει καταστάσεις ιλαρότητας…

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ