Κατάντια και πρόκληση χωρίς όρια….

 

Όταν αναγγέλθηκε η πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με τον καινοφανή μεικτό τρόπο συμμετοχής των μελών, είχαμε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις τόσο για το αποτέλεσμα, όσο και τη σκοπιμότητα.

Δυστυχώς τα πράγματα αποδείχτηκαν πολύ χειρότερα απ’ όσο είχαμε φανταστεί…

Οι έχοντες τη διοίκηση κατόρθωσαν να εκθέσουν το Δήμο Βέροιας σε κάθε σημείο και γωνιά που φτάνει το διαδίκτυο.

Είχαμε διαβλέψει μια «βολική ευτέλεια» της συνεδρίασης μέσα στην οποία θα χάνονταν τα ουσιαστικά ζητήματα. Τελικά η ευτέλεια δεν ήταν μόνο βολική, αλλά ξεπέρασε κάθε αρνητική φαντασία.

Με πρόσχημα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, απαγορεύτηκε η παρουσία δημοσιογράφων. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, δεν υπήρχε χώρος για όλους. Έτσι στο όνομα των ισορροπιών, όπως τις αντιλαμβάνεται η διοίκηση του Δήμου Βέροιας, δεν επιτράπηκε η είσοδος στην αίθουσα της συνεδρίασης, μελών της Ένωσης Συντακτών, παρ’ όλο που είχαν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.

Η διοίκηση του Δήμου Βέροιας υποχρέωσε τα ΜΜΕ να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη μέσα από την εικόνα που μετέδιδε, προφανώς υπό τις οδηγίες του.

Φαινόμενο που προσιδιάζει με άλλα καθεστώτα, άλλων εποχών όπου το δικαίωμα της πολυφωνίας και της άποψης ήταν άγνωστο. Προφανώς σε τέτοιες καταστάσεις θέλει να πισωγυρίσει η τραγική διοίκηση του Δήμου Βέροιας. Με αναθέσεις-πρόκληση και αποτελέσματα τριτοκοσμικά.

Η παρακολούθηση της συνεδρίασης ήταν σχεδόν αδύνατη και φυσικά κάθε απόπειρα για ρεπορτάζ είναι επισφαλής καθώς σε πολλά σημεία ήταν αδύνατη η παρακολούθηση των ομιλούντων και των ομιλιών τους.

Πριν τη συνεδρίαση, μιλούσαμε για «βολική ευτέλεια» της διαδικασίας. Η πραγματικότητα αποδείχτηκε ακόμη χειρότερη.

Η συγκεκριμένη διαδικασία, πέραν της αξιοπιστίας που παρέχει το καταγραφικό του Δήμου, είναι επί της ουσίας και για ουσιαστικούς λόγους, άκυρη, δεδομένου ότι τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ήταν αδύνατο να έχουν καθαρή και πλήρη αντίληψη των λεγομένων κατά τη συνεδρίαση.

Πέραν τούτου, η ευσχήμως και προσχηματικά και χάριν δικών της ισορροπιών, μονομερής και μόνη πηγή ενημέρωσης προσλαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά καθεστώτος.

Ήδη υπήρξε ενημέρωση της Ένωσης Συντακτών και θα υπάρξουν αντιδράσεις και αναφορά προς κάθε Αρχή για εκτροπή από τα συνταγματικά πλαίσια.

Το απόγευμα της Δευτέρας η διοίκηση του Δήμου Βέροιας όχι μόνο εκτέθηκε, αλλά εξέθεσε τον ίδιο το Δήμο με πρακτικές και ελεγχόμενες διαδικασίες.

Ο κατήφορός της συνεχίζεται…

Για όλα αυτά που έγιναν και προβλήθηκαν στον παγκόσμιο ιστό μέσω διαδικτύου, αξίζει μόνο μια λέξη: «Ντροπή»!!!

Θα επανέλθουμε, με θεσμικό πλέον τρόπο!!!!

 

Αυτό είναι το βίντεο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας στις 25/10/2021. Τα συμπεράσματα δικά σας...
 
" rel="nofollow noopener" tabindex="0" target="_blank">https://

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ