Κραυγή αγωνίας και στη Νάουσα από τους καταστηματάρχες εστίασης - Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης

 

Κλειστά και στη Νάουσα είναι σήμερα  Τρίτη όλα τα καφέ και τα εστιατόρια  συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου τους. Οι καταστηματάρχες πραγματοποίησαν και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Νάουσας με κατάληξη το Δημαρχείο.

Ζητούν τα εξής μέτρα στήριξής της για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας: Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών, Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου, Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας, Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών, Μείωση του ΦΠΑ στο 6%, Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων,  Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021 κ.λ.π.

 

«Κλείνουμε για να διεκδικήσουμε δίκαιη στήριξη για να επιβιώσουμε. Κλείνουμε για να δει η Κυβέρνηση της χρόνιες παθογένεις του κλάδου που αιμορραγεί να ανταπεξέλθει σε απαρχαιωμένες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές. Κλείνουμε γιατί μετατρέποντας την εστίαση σε μοχλό πίεσης και ρόλο αστυφύλακα, το κράτος μας μεταθέτει όλες τις ευθύνες και όλη την τιμωρία ταυτόχρονα, για την ανικανότητά του και μας φέρνει σε αντιπαράθεση με την περιουσία μας, που είναι οι φίλοι μας, οι πελάτες μας. Δεν κοιτάμε αν θα κλείσει ο διπλανός μας, έτσι δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Η εστίαση θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση δεν την ακούσει. Η κλειστή Τρίτη θα γίνει κλειστό Σάββατο και Κυριακή. Η εστίαση δεν αντέχει άλλο. Αρκετά.»

 
Με πληροφορίες από www.foninaousis.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ