Βέροια – Γιώργος Παπανδρέου: «Θα ξαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στον κόσμο» (βίντεο)

 

Την Βέροια επισκέφτηκε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας καθώς πλησιάζουν οι εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.
 
Πριν την έναρξη της ομιλίας του κ. Παπανδρέου, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.
 
 
«Είσαι ο εγγυητής της ενότητας, την ενότητα που θέλουμε όλοι μας την επόμενη μέρα από αυτή την εκλογική διαδικασία. Είμαστε σίγουροι ότι θα σταθείς στο ύψος των ιστορικών σου περιστάσεων. Είναι γεγονός ότι η παρουσία σου σε αυτή τη διαδικασία, δημιούργησε μια επικοινωνιακή καταιγίδα, έφερε κόσμο που είχε αποστασιοποιηθεί και με τη δική σου παρουσία βρίσκει ευκαιρία να επαναενεργοποιηθεί. Σε διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να υπάρξει μια άψογη δημοκρατική διαδικασία μέσα από την οποία θα αναδειχθεί ο ηγέτης της παράταξης», τόνισε ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας Κώστας Ασλάνογλου, ο οποίος καλωσόρισε τον πρώην πρωθυπουργό.
 
Κατά την ομιλία του στην Εληά, ο κ. Παπανδρέου, άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «είμαστε η δύναμη της σταθερότητας, της σιγουριάς για τον Έλληνα, την Ελληνίδα, για τον λαό, για τον εργάτη». Πρέπει, τόνισε, να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κράτος που σέβεται τον πολίτη, που βοηθάει δημοκρατικά να ακούγεται η φωνή και να στηρίζει για τη μετάβαση σε μια νέα εποχή.
 
 
«Πράγματι η ενότητα του χώρου είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση. Η ενότητα χτίζεται πάνω στις αξίες μας και στους αγώνες μας.  Άντεξε η χώρα για τη δημοκρατία, ερχόμουν εδώ, και βεβαίως στους αγώνες που κάναμε για να φτιάξουμε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.  Οι αγώνες που κάναμε σφυρηλατούν την ενότητα και δείχνουν και μια προοπτική», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: 
 
«Σήμερα δεν είμαστε απλώς χρήσιμοι, αλλά απαραίτητοι. Απαραίτητοι για τη χώρα. Είμαστε η παράταξη που πάλεψε για τις μεγάλες αλλαγές. Που έφερε τις μεγάλες αλλαγές. Που εγγυήθηκε στον ελληνικό λαό ίσα δικαιώματα. 
 
Που συνέβαλε στην ευημερία του αγροτικού κόσμου, του εργατικού κόσμου, στην αποκέντρωση των εξουσιών στην Αυτοδιοίκηση, στο να χτυπηθεί η διαφθορά και η σπατάλη.
 
 
Είμαστε η παράταξη που παλέψαμε για την δημοκρατία. Που φέραμε ελευθερία, συμφιλίωση. Είμαστε η παράταξη που σήμερα μπορεί να βοηθήσει και να συμβάλλει σε μια πολύ μεγάλη αλλαγή – μετάβαση σε αυτό που όλοι συζητούν, την πράσινη ανάπτυξη. Είναι κάτι που λέγαμε παλιά και που κοροιδεύανε, σήμερα το λένε όλοι. Είναι η ανάγκη να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας, να επενδύσουμε στη χώρα μας, να επενδύσουμε στις νέες υποδομές, τις νέες τεχνολογίες, είτε είναι στην ανανεώσιμη ενέργεια είτε είναι στην ψηφιακή εποχή, είτε είναι στην εκπαίδευση των νέων, και τις νέες με νέα επαγγέλματα, είτε στη στήριξη για νέα προιόντα, στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στη βιομηχανία αλλά και στις υπηρεσίες μας για να μπορέσουμε όχι απλώς να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά να έχουμε την υγειά μας, το περιβάλλον μας, να μπορούμε να έχουμε μια ποιότητα ζωής, αλλά και μια προοπτική για τη χώρα. 
 
 
Είμαστε η παράταξη που πιστεύει ότι μπορεί να χτυπήσει την ανισότητα, τα μεγάλα συμφέροντα τα οποία αυτή τη στιγμή κυβερνούν και επηρεάζουν την πολιτική ζωή και τον τόπο, όπως βεβαίως τα χτυπήσαμε και τα αντιμετωπίσαμε με τη μεγάλη κρίση πριν από δέκα χρόνια. Διότι τότε λέγαμε «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Αλλά βουλιάζαμε. Και σηκώσαμε το βάρος μιας χώρας που πράγματι πήγαινε προς την χρεοκοπία. Πήγαινε στην χρεοκοπία όχι λόγω του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, αλλά λόγω της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του Καραμανλή. Μια πολιτική που σπατάλησε κι έχασε χρήμα κι έφτασε στο σημείο να έχουμε αναξιοπιστία στις αγορές αλλά και αναξιοπιστία σε όλο τον κόσμο. 
Με μια ανάπτυξη 5% φτάσαμε να είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ε.Ε. 
 
 
Σηκώσαμε το βάρος, πονέσαμε όλοι, πόνεσα κι εγώ προσωπικά, έκανα πολλές φορές την καρδιά μου πέτρα για δύσκολες αποφάσεις, αλλά γνωρίζοντας ότι ήτανε το πατριωτικό καθήκον να μην αφήσουμε τη χώρα να πέσει έξω, να χρεοκοπήσει και να φύγει και από το ευρώ, παράλληλα με αυτό να έχουμε όχι μόνο οικονομική καταστροφή μεγαλύτερη αλλά ουσιαστικά και μια έλλειψη εθνικής προστασίας σε μια περιοχή Βαλκανίων και Μεσογείου.
 
 
Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποια είναι η Ν.Δ. Δοκίμασε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά λέγανε εκείνη την εποχή, ότι μπορεί να σκίσουν τα μνημόνια και να αλλάξουν την πολιτική, δεν ανέλαβαν τις πραγματικές πατριωτικές τους ευθύνες όταν εμείς τους εγκαλούσαμε και λέγαμε «Αν δουλέψουμε μαζί, ή στηρίξτε τουλάχιστον όπως την Πορτογαλία, την Ιρλανδία αλλά και τα αδέρφια μας στην Κύπρο, που γρήγορα φύγανε από τη δείνη των μνημονίων, αν είχανε στηρίξει, θα είχαμε δυο ή τρία χρόνια και θα τελειώναμε.»
 
 
Τελικά φτάσαμε κοντά δέκα χρόνια με τεράστιες ζημιές για την οικονομία μας, με αχρείαστες θυσίες για τον ελληνικό λαό.
 
 
Το κάναμε για πατριωτικούς λόγους. Αλλά σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Παρά τη λάσπη που φάγαμε, σήμερα ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει ότι παλέψαμε πατριωτικά….»
 
 
Μετά την αποχώρησή του από τη Βέροια, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με αγρότες στην Κουλούρα όπου συζητήθηκαν προβλήματα του κλάδου.
 
 
 
 
 
Ολόκληρη η ομιλία του κ. Παπανδρέου στο βίντεο που ακολουθεί:
 
Βίντεο σε λίγο..
 
 
Βέροια - Δήλωση ΓΑ Παπανδρέου (22/11/2021)
 
 

Ομιλία ΓΑ Παπανδρέου στη Βέροια (22/11/2021)

Συνάντηση του ΓΑ Παπανδρέου με αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας (22/11/2021)

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ