Πόρτο Καρράς: Βρήκαν βόμβες και τις εξουδετερώνουν σήμερα!

 

Ποσότητες εκρηκτικών υλών βρέθηκαν σε σφραγισμένες αποθήκες που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η αστυνομία ενημερώθηκε από εργαζόμενους του ξενοδοχείου ότι κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού σε σφραγισμένη αποθήκη, εντόπισαν κάποιες ποσότητες εκρηκτικών υλών, εμπορικού τύπου. Η πρώτη εικόνα είναι ότι πρόκειται για αμμωνίτιδα και ποσότητες γαλακτώματος.

Αμέσως ενημερώθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και μετέβη κλιμάκιο μαζί με αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών υλών.

Σάρωσαν την περιοχή και βρέθηκαν ποσότητες και σε άλλη σφραγισμένη αποθήκη στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συντριπτική πλειοψηφία των ποσοτήτων που βρέθηκαν φαίνεται πως είναι σε κακή κατάσταση και έχουν υποστεί φθορές με το πέρασμα του χρόνου και γι’ αυτό κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη η μεταφορά τους. Για το λόγο αυτό, από το πρωί θα γίνει ελεγχόμενη εξουδετέρωσή τους σε σημείο που θα ορίσουν οι αρμόδιοι και εκτιμάται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο καθώς είναι αρκετή η ποσότητα που έχει βρεθεί.

Δεν υπάρχει ακόμη ακριβής εκτίμηση για την ποσότητα γιατί οποιαδήποτε καταμέτρηση και περισυλλογή είναι επικίνδυνη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

Οι πολίτες καλούνται να μην πλησιάζουν στο σημείο που θα γίνει η εξουδετέρωση και κυρίως προς το παραλιακό μέτωπο.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.

 

Πηγή: typosthes.gr
www.sfina.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ