Τάσος Μπαρτζώκας: «Να μην πληρώσουν οι επιχειρηματίες το μάρμαρο της πανδημικής κρίσης»

 

Συνέντευξη για την εφημερίδα «Καρφίτσα» παραχώρησε ο Τάσος Μπαρτζώκας, θίγοντας ζητήματα επικαιρότητας, ενόψει και της νέας χρονιάς.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

Για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και της αντιμετώπισης των αλλεπάλληλων κρίσεων: Ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι το να εκφράζεις ικανοποίηση συνδέεται με την έννοια της βεβαιότητας. Βεβαιότητα και κρίσεις δεν πάνε μαζί. Κατά την άποψη του, είναι ορθότερο να εστιάζεις στο «σήμερα» και στις «πράξεις», για να εντοπίζονται οι αστοχίες και να βελτιώνονται τα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας. Τόνισε δε, ότι οι κρίσεις μπορούν να μετεξελιχτούν σε «εφόδια» για το μέλλον, καθώς υποδεικνύουν όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Για το αν τα μέτρα στήριξης, μετά και τους νέους περιορισμούς, είναι επαρκή: Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι οι επαγγελματίες έχουν βάλει πλάτη όλο αυτό το διάστημα, στηρίζοντας την οικονομία και τις θέσεις εργασίας. Είναι αναγκαίο η Κυβέρνηση να τους ανταποδώσει αυτή την στήριξη, εξασφαλίζοντας πρωτίστως ότι δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο της πανδημικής κρίσης, ιδιαίτερα μετά από μια μακρόχρονη οικονομική κρίση.

Σχετικά με τις προκλήσεις και τα ζητήματα της Ημαθίας: ο Τάσος Μπαρτζώκας εστίασε στα ζητήματα του τόπου του, ιδίως στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του και υπέδειξε τις αναγκαίες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οικονομικής κατάστασης των πολιτών της Ημαθίας. Επεσήμανε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης μπορούν να κάνουν την Ημαθία να περάσει στην εποχή 2.0, για να αποκτήσει ο τόπος του τη θέση που του αξίζει.

Για την τουριστική προβολή της Ημαθίας: Ο Βουλευτής ανέλυσε εκ νέου το όραμά του για την τουριστική ανάδειξη της Ημαθίας, υπερτονίζοντας την ανάγκη συνεργειών και συνεργασίας. Δήλωσε αποφασισμένος να επενδύσει τη δύναμη του στο «μαζί», προκειμένου η Ημαθία να εκμεταλλευτεί τουριστικά την πολιτιστική κληρονομιά της και το φυσικό της κάλλος.

 

Ο σύνδεσμός με τη συνέντευξη του Τάσου Μπαρτζώκα: https://www.karfitsa.gr/synentefkseis/an-bartzokas-oi-epicheirimaties-de-tha-plirosoun-to-marmaro-tis-pandimias/

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ