Ιταλία: Ο Σέρτζιο Ματαρέλα ξανά Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα επανεξελέγη από το κοινοβούλιο για δεύτερη συνεχή θητεία στην προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας. Για λύση ανάγκης λόγω αδυναμίας συνεννόησης των κομμάτων σε μία νέα υποψηφιότητα, κάνουν λόγο τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα έλαβε στις 21:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) τις 504 ψήφους βουλευτών, γερουσιαστών και εκπροσώπων των περιφερειών, κάτι που σημαίνει ότι εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία, που είναι αναγκαία για την εκλογή στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της Ιταλίας.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ματαρέλα, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, απάντησε θετικά στο αίτημα των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι να δεχθεί την πρόταση επανεκλογής, έπειτα από έξι ημέρες άκαρπων προσπαθειών του κοινοβουλίου.

Επαναλαμβάνονται ουσιαστικά οι πολιτικές εξελίξεις του 2013 όταν, λόγω πολιτικού αδιεξόδου, είχε επανεκλεγεί ο τότε πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τέλος, υπογραμμίζουν ότι η δεύτερη θητεία του Ματαρέλα αποδεικνύει την αδυναμία των ιταλικών κομμάτων — τουλάχιστον στη φάση αυτή — να υποδείξουν και να στηρίξουν μια νέα υποψηφιότητα κοινής αποδοχής για την προεδρία της Δημοκρατίας.

 

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.newsit.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ