Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σχετικά με τη δημοσίευση του πλήρους ρεπορτάζ της εφημερίδας «Στο καρφί»

 

Η εφημερίδα «στο Καρφί» άρχισε να προβάλει το πρωτοσέλιδο του φύλλου του Σαββάτου, από την Πέμπτη.

Είναι φυσικό και φυσιολογικό ότι με τα ονόματα που ενέπλεκε και μάλιστα αυτή τη χρονική στιγμή, να προκληθεί μεγάλο ενδιαφέρον, με επίκεντρο την Ημαθία και τη Βέροια.

Ο αριθμός των εφημερίδων που έφτασαν στη Βέροια το Σάββατο ήταν συγκεκριμένος και σίγουρα δεν κάλυψε το ενδιαφέρον που υπήρχε.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν προλάβανε να πάρουν την εφημερίδα η οποία εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν έχει ηλεκτρονική έκδοση, οπότε όποιοι δεν μπόρεσαν να αγοράσουν την εφημερίδα, δεν μπορούσαν να γνωρίζουν το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Έτσι αναπτύχθηκε μια «παραφιλολογία» με τα γνωστά «άκουσα…μου είπανε…νομίζω» κλπ., μένοντας στις εντυπώσεις του πρωτοσέλιδου, χωρίς να έχουν διαβάσει το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην τελευταία σελίδα.

Θεωρώντας ότι οι εντυπώσεις από ένα πρωτοσέλιδο σε συνδυασμό με την αδυναμία ανάγνωσης και γνώσης του αντίστοιχου περιεχομένου είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να προκαλέσει διάφορες «παρενέργειες», όπως φημολογία, αβάσιμα σχόλια και εκτιμήσεις, κρίναμε χρήσιμο και αναγκαίο να δημοσιεύσουμε το πλήρες ρεπορτάζ ώστε να μπορέσουν να λάβουν γνώση οι αναγνώστες που επιθυμούν, αλλά δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν την εφημερίδα.

Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο ρόλος και η αποστολή κάθε Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, η όσο γίνεται πληρέστερη ενημέρωση της κοινής γνώμης και με γνώμονα αυτή την Αρχή, προχωρήσαμε στη δημοσίευση του πλήρους ρεπορτάζ.

Επισημαίνουμε όμως ότι η απόψεις, οι θέσεις, το περιεχόμενο και ό,τι άλλο περιέχεται στο σχετικό δημοσίευμα, αφορά τον συντάκτη του ρεπορτάζ και τους, κατά νόμο, υπεύθυνους της εφημερίδας.

Το υπογραμμίζουμε αν και είναι σαφές ότι δεν είναι απαραίτητο να υιοθετούμε κάθε είδηση ή θέμα που δημοσιεύουμε.

Ρεπορτάζ, θέσεις, απόψεις και ό,τι άλλο δημοσιεύουμε στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού και τίθενται στην κρίση του.

Πάγια θέση μας είναι ότι ο ενημερωμένος αναγνώστης είναι ο πραγματικός Πολίτης, όπως τον αντιλαμβάνεται η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και αυτό υπηρετούμε όσο μπορούμε καλύτερα, με τις όποιες αδυναμίες εννοείται, αλλά με την ίδια πάντα αταλάντευτη προσήλωση στο καθήκον της ενημέρωσης.

Σας ευχαριστούμε

Η συντακτική ομάδα του Verianet.

 

 

 


 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ