Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βέροια: Πρωτοβουλία της κ. Καρασαρλίδου για τα ακτινίδια (βίντεο)

 

Σε συνέντευξη τύπου, παρουσία εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων, η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την όσο γίνεται πιο αποτελεσματική διάθεση της παραγωγής του ακτινιδίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών, Χρήστος Γιαννακάκης, ο διευθυντής του ΑΣ Νάουσα, Κ. Βάκας και οι πρόεδροι των συνεταιριστικών οργανώσεων «ΑΣ Επισκοπής», «ΑΣΟΠ Επισκοπής»και «Αλιάκμων», κ.κ. Δημήτρης Λογκιζίδης, Βασίλης Λαμπριάκος και Βασίλης Γαλάνης αντίστοιχα.

Η κ. Καρασαρλίδου παρουσίασε την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις διεθνείς αγορές αναφορικά με το ακτινίδιο, το πλαίσιο εμπορίας και εξαγωγών και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται σε κάθε μία από χώρες όπου υπάρχει άνοιγμα της αγοράς.

Η βουλευτής Ημαθίας έθεσε το ζήτημα της αποθήκευσης και συντήρησης των προϊόντων με την αξιοποίηση μονάδων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αδράνεια, ενώ, όπως είπε, μέσα από επενδυτικά προγράμματα πραγματοποιείται η δημιουργία υποδομών σε Πιερία, Πέλλα, Αιτολοακαρνανία, Λάρισα, Καβάλα και Άρτα.

Ταυτόχρονα έθεσε το συνολικό ζήτημα των εξαγωγών στο οποίο συμμετέχουν πολλοί παράγοντες, υπογραμμίζοντας ότι ο αγροτικός κόσμος πρέπει να κινηθεί με ταχύτητα ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς.

Εκτός αυτού τέθηκε και το ζήτημα του εργατικού δυναμικού που είναι απαραίτητο για τη συγκομιδή κυρίως, με την πρόταση να δοθεί δυνατότητα νόμιμης απασχόλησης σε αλλοδαπούς που έρχονται στη χώρα με τουριστική βίζα.

 

Όλη η τοποθέτηση της κ. Καρασαρλίδου το βίντεο:

 

Βέροια - Φρόσω Καρασαρλίδου - συνέντευξη τύπου για ακτινίδιο 2/7/2019

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ