Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σάμος: Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου εκδικάζεται αγωγή που κατέθεσε Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε βάρος δασκάλας του σχολείου !!!

 

Σύμφωνα με τη samiaki.tv, η αγωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέως που ζητάει και αποζημίωση 50.000€ από την δασκάλα που υπερασπίστηκε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, εκδικάζεται την Δευτέρα 21 Οκτώβρη.
 
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για άλλη μια φορά καταδικάζει και  καταγγέλλει την ενέργεια αυτή σε όλους τους εργαζόμενους του νομού μας και ζητά να αποσυρθεί.
 
«Συμπαραστεκόμαστε και υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη συνάδελφο δασκάλα που εκτελούσε το χρέος της για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος, θρησκείας, γλώσσας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τα ξεχωρίζει.
 
Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, όλους τους μαζικούς φορείς της Σάμου και όλο των λαό των νησιών μας να καταδικάσει την ενέργεια αυτή, να εκφράσει την συμπαράσταση του στην δασκάλα και ν’ απαιτήσει την απόσυρση της αγωγής.
Τους καλούμε ν’ απομονώσουν όλους αυτούς που θέλουν να σέρνουν στα δικαστήρια όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών στη μόρφωση και σε όποιον έχει διαφορετική άποψη απ’ τη δική τους.
Τους καλούμε να είμαστε στο πλευρό της δασκάλας, στις 11.00 π.μ. στο δικαστήριο Σάμου
 
Ζητάμε να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η αγωγή

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς του να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που στοχοποιούνται ή διώκονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.»

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του enikos.gr, στις 26 Ιουνίου 2019, αναφέρεται:


 «Αγωγή σε βάρος εκπαιδευτικού κατέθεσαν οι Γονείς του Δημοτικού Σχολείου Βαθέως Σάμου με αφορμή τη φιλοξενία προσφυγόπουλων στο σχολείο. Της ζητούν μάλιστα αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ.

«Θέλαμε οι δάσκαλοι, ο διευθυντής και τα μέλη του συλλόγου να συζητήσουμε για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφύγων και να έχουμε μία κοινή αντιμετώπιση για το τι ακριβώς θα λέγεται στα παιδιά ώστε να μην υπάρξει αναστάτωση», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέως Σάμου, Σταματία Θωμασούλη.

«Τα παιδιά μας μετέφεραν τι ειπώθηκε στο τμήμα, όπως μην ακούτε τους γονείς σας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το κέντρο ταυτοποίησης δεν έχει κανένα πρόβλημα και οι συνθήκες διαβίωσης ήταν εξαιρετικές. Εμείς είχαμε βασιστεί σε μία ανακοίνωση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που έλεγε ότι είναι ακατάλληλο το ΚΥΤ και οι συνθήκες που διαβιώνουν τα παιδιά αυτά», πρόσθεσε.

Επίσης, η κ. Θωμασούλη υποστήριξε ότι «σε συζήτηση της είπα θα έπρεπε να ξέρουμε τι συζητάμε και όλοι μαζί να βρούμε μία λύση, να λέμε τι θα λέμε στα παιδιά για να μην τα αναστατώσουμε γιατί δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα και γυρίζει και μας λέει ''ρατσιστές είστε εσείς και θέλετε να κάνετε και τα παιδιά σας''. Της ζητήσαμε να ανακαλέσει, εκείνη δεν ανακαλούσε, ήταν πολύ εριστική, ο τόνος ήταν απαξιωτικός»., τονίζοντας ότι «μας αποκάλεσε ρατσιστές και όλη η αγωγή και η μήνυση αναφέρονται σε αυτό το περιστατικό. Δεν μπορεί ένας νοήμων άνθρωπος και μορφωμένος να αποδίδει τέτοιες κατηγορίες ευθέως».

Παράλληλα, η κ. Θανασούλη μίλησε για κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και πως θα ήταν δύσκολη η συνύπαρξη τόσων παιδιών. «Η αρχική αντίδραση ήταν ότι 40 νέα παιδιά όταν φοιτούν ήδη 156 που θα ήταν σε παράλληλο πρόγραμμα με τα 62 παιδιά του ολοήμερου δεν θα ήταν εφικτό. Σε περίπτωση βροχής επειδή δεν έχουμε στέγαστρο, τα 102 παιδιά θα έπρεπε να συνυπάρχουν σε ένα διάδρομο 25 τμ. Το σχολείο δεν είναι διαχωρισμένο, έτσι θέλουν να το παρουσιάσουν. Το σχολείο είχε αρνηθεί 20 εγγραφές ελληνόπουλων γιατί δεν υπήρχε χωρητικότητα. Όταν μας είπαν ότι θα έρθουν άλλα 40 παιδιά, δεν ήταν ότι θα είναι τα προσφυγόπουλα, είπαμε ότι κτιριακά αδυνατεί το σχολείο».

«Δεν έχει να κάνει με το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση. Στο σχολείο μας φιλοξενήθηκαν προσφυγόπουλα που έμεναν σε οικίες στο πάνω Βαθύ», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, στην ΕΡΤ και την εκπομπή '' Πρωϊνή Βάρδια'' με τον Μάνο Νιφλή και τον Κώστα Αλατζά φιλοξενήθηκε η δασκάλα παράλληλης στήριξης Σοφία Κατζάνη, σε βάρος της οποίας κατέθεσε μήνυση και αγωγή ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέως Σάμου.

Η κ. Κατζάνη υποστήριξε ότι «στο γραφείο του διευθυντή μας περίμενε μία ομάδα γονέων οι οποίοι μας απευθύνθηκαν με έναν τρόπο επιθετικό σε όλα τα επίπεδα.Αυτό έγινε επειδή την προηγούμενη μέρα είχαν έρθει τα παιδιά και είχαν εκφράσει πάρα πολλές ανησυχίες ότι θα αρρωστήσουν επειδή την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινούσε τη λειτουργία της η ΔΙΕΠ στο σχολείο μας».

«Τα παιδάκια θεώρησαν ότι εφόσον θα αγγίζουν τα θρανία τους ίσως υπήρχε μία επικινδυνότητα σε σχέση με αυτό. Ως παιδαγωγός όφειλα να κάνω κάτι για την ανησυχία των παιδιών. Όταν μπήκαμε στην τάξη προσπάθησαν να καθησυχάσω τις ανησυχίες των παιδιών μιλώντας τους για αγάπη, ανθρωπιά, για το ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Μάλιστα, τόνισε ότι «αποτέλεσμα αυτού ήταν δύο μέρες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους να έρθει μία αγωγή σε μένα από τον σύλλογο γονέων, οι οποίοι με κατηγορούν ότι τους απηύθυνα τον ισχυρισμό που είναι προσβλητικός για εκείνους, ότι είναι ρατσιστές. Είναι εντελώς αναληθές, δεν έχει καμία βάση. Αντιμετωπίζω μία αγωγή που μου ζητάνε 50.000 ευρώ».

Σχετικό βίντεο από την εκπομπή της ΕΤ1 «Πρωινή Βάρδια»


Η ανακοίνωση του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείο Βαθέος όπου αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους προέβη στην κατάθεση αγωγής  έχει ως εξής


 « Τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την κοινή γνώμη η κατάθεση αγωγής αποζημίωσης και μήνυσης του Συλλόγου μας εναντίον μίας δασκάλας παράλληλης στήριξης του Σχολείου διότι στις 27.2.2019 στο γραφείο του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος παρουσία του ιδίου, του Υποδιευθυντή του Σχολείου, της δασκάλας της ΣΤ και μελών του Συλλόγου μας, η οποία απευθυνόμενη στα μέλη του Συλλόγου με ύφος απαξιωτικό, υποτιμητικό και προσβλητικό τόνο είπε αυτολεξεί: «Ρατσιστές είστε εσείς, και θέλετε να κάνετε και τα παιδιά σας;». Το χρονικό των γεγονότων έχει ως εξής: Στις 25.02.2019 και ώρα 18.00 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος με θέμα «Έναρξη του προγράμματος ΔΥΕΠ προσεχώς στο Σχολείο» και κατά τη διάρκεια αυτής χωρίς καμία πρόσκληση από εμάς ή άμεσο ενδιαφέρον της ιδίας, η εν λόγω δασκάλα εισήλθε στο χώρο της συνέλευσης και παρακολουθούσε τη διαδικασία. Στην γενική συνέλευση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του Σχολείου με σκοπό να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις των ΔΥΕΠ.

Όταν η παρουσία της δασκάλας έγινε αντιληπτή από τα μέλη του Συλλόγου, η Πρόεδρος του Συλλόγου τη ρώτησε ποια είναι αρχικά και το λόγο, που ήρθε στη Συνέλευση. Εκείνη τότε απάντησε ότι έβρεχε έξω, είδε φως στην αίθουσα του σχολείου και μπήκε, ενώ στα μέλη, που βρισκόταν κοντά της είπε ότι είναι δασκάλα του σχολείου και ήρθε να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Τότε, η προέδρος της εξήγησε ότι η Γενική Συνέλευση αφορά αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Συλλόγου και λόγω ότι δεν είχε προσκληθεί η ίδια, έπρεπε να αποχωρήσει, όπως τελικά έγινε τόσο από την ίδια όσο και από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος επικαλούμενος ότι ουδείς εξ αυτών δεν είχε προσκληθεί από το Σύλλογο Γονέων δεν ήταν σωστό να βρίσκονται στην εν λόγω συνέλευση. Την επομένη στις 26.02.2019 πριν την έναρξη της πρωινής προσευχής η δασκάλα προσέγγισε τους μαθητές της ΣΤ τάξης και άρχισε να τους μιλά για το ρατσισμό και ότι πρέπει να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο με αγκαλιές και ό,τι ακούν από τους γονείς τους είναι ανακρίβειες. Η συζήτηση συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του μαθήματος παρουσία και της εκπαιδευτικού του

Οι δύο εκπαιδευτικοί εστίασαν στις «ξενοφοβικές αντιδράσεις των γονιών» απέναντι στους πρόσφυγες και ότι οφείλουν οι μαθητές του σχολείου να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα με ζωγραφιές και να μην πιστεύουν όσα τους λένε οι γονείς τους, και ότι στο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η συζήτηση αυτή μεταφέρθηκε από τους μαθητές στους γονείς τους και την επομένη μέλη του ΔΣ και του Συλλόγου επισκέφθηκαν το γραφείο του Διευθυντή για να τον ενημερώσουν για το γεγονός, και να μάθουν αν η συγκεκριμένη συζήτηση έγινε με την άδεια του Διευθυντή. Μόλις ο Διευθυντής ενημερώθηκε για το σκοπό της επίσκεψης των μελών του Συλλόγου, κάλεσε τις δύο εκπαιδευτικούς για να συζητήσουνε όλοι μαζί το ζήτημα γιατί οι γονείς δεν είχαν ενημερώσει τα παιδιά για τα ΔΥΕΠ, αφού δεν γνώριζαν πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των ΔΥΕΠ και δημιουργήθηκε αναστάτωση. Τότε, η δασκάλα της παράλληλης στήριξης εμφανώς νευριασμένη με ιδιαιτέρως προκλητικό ύφος και χωρίς πρόκληση από μέρους των μελών μας απευθυνόμενοι σε όλους τους παρευρισκόμενους γονείς είπε την ανωτέρω φράση.

Η φράση αυτή προσέβαλε την τιμή και την υπόληψη μας και ειπώθηκε στοχευμένα από την εκπαιδευτικό για να διασύρει την τιμή και την υπόληψη μας παρουσία τρίτων ενώ η ίδια γνώριζε ότι είναι ψευδές αυτό που ισχυριζόταν. Η εκπαιδευτικός δεν είχε καμία απολύτως απόδειξη για τα όσα απροκάλυπτα ισχυρίστηκε και ιδίως για το χαρακτηρισμό, που έκανε για τα μέλη μας, ώστε να ισχυρισθεί ότι τα μέλη μας είναι ρατσιστές ή έχουν αναπτύξει ρατσιστική δράση, δηλαδή ότι τα μέλη μας ασπάζονται την αντίληψη ότι δεν είναι οι άνθρωποι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλλο κλπ, τη στιγμή, που το Σεπτέμβριο του 2018 είχε αναρτηθεί έξω από την είσοδο του Σχολείου, το κείμενο διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφυγόπουλων, που θα εγγραφόταν στα ΔΥΕΠ σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, που ζητούσε να κλείσει το ΚΥΤ ως ακατάλληλο, καθώς και για τις κτιριακές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει το σχολείο για να δεχθεί επιπλέον μαθητικό πληθυσμό, αφού οι αρχικές λίστες των ΔΥΕΠ αφορούσαν 40 νέες εγγραφές για το σχολικό έτος με δυνατότητα αύξησης αυτών. Επίσης, γνώριζε η ίδια καλώς ότι κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016- 2017 είχαν εγγραφεί στο σχολείο δύο αδέλφια Συριακής Καταγωγής, ένα κορίτσι στη Δ΄ Τάξη και ένα αγόρι στην ΣΤ τάξη, των οποίων η οικογένεια διέμενε μόνιμα στο Άνω Βαθύ σε οικία και ήταν υπό την προστασία της Μητρόπολης Σάμου και ο Σύλλογος συνέδραμε με όλες τις δυνάμεις του ώστε αυτά τα παιδιά να ενταχθούν πλήρως στο περιβάλλον του σχολείου, όπως επίσης, και κατά τη διάρκεια αυτού του διδακτικού έτους εγγράφηκαν επίσης δύο μαθητές με καταγωγή από τη Συρία, όπου διέμεναν σε κατοικία στο Άνω Βαθύ στο Νηπιαγωγείο Βαθέος, το οποίο συστεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, τα οποία ομοίως ο Σύλλογος Γονέων στήριξε σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς, η εκπαιδευτικός γνώριζε όλα τα ανωτέρω και παρόλα αυτά ισχυρίστηκε και διέδωσε ενώπιον τρίτων ένα ψευδές γεγονός για να βλάψει την τιμή και την υπόληψη των μελών του Συλλόγου μας με δόλια προαίρεση, προσβάλλοντας βάναυσα την προσωπικότητα μας. Για το λόγο αυτό η δικαιοσύνη θα αποφανθεί επί του συγκεκριμένου περιστατικού, το οποίο έλαβε χώρα ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΥΕΠ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο ξεκίνησε χωρίς καμία ειδοποίηση από μέρους της Αθμιας στις 5.3.2019 ενώ το περιστατικό έγινε στις 27.02.2019!

 Επίσης, τονίζουμε ότι ο Σύλλογος μας είχε καταθέσει αίτηση την ίδια ημέρα στο Διευθυντή του Σχολείου για να αποσταλεί στην Αθμια για τηδιερεύνηση του ζητήματος με ΕΔΕ, που είχε προκύψει με τη δασκάλα, και μετά από απραξία πολλών ημερών η Προϊσταμένη της Αθμιας Δ/νσης άσκησε έντονες πιέσεις στο Διευθυντή του Σχολείου για την άμεση ανάκληση του εγγράφου από το Σύλλογο μας με το πρόσχημα ότι θα μπλέξουν με ανακρίσεις. Πράγματι, προπαραμονές της επίσκεψης της ΔΟΕ, το έγγραφο ανακλήθηκε ως ένδειξη καλής θελήσεως ενόψει της επίσκεψης της ΔΟΕ με την αιτιολογία «λόγω προσκόμισης νέων στοιχείων από μέρους του Συλλόγου». Όταν ήρθε η ΔΟΕ στη Σάμο, το ΔΣ του Συλλόγου ενημέρωσε λεπτομερώς για όλη την κατάσταση, που επικρατούσε και ότι υπάρχει Απόφαση Γενικής Συνέλευσης για την κατάθεση μήνυση και αγωγής κατά της εκπαιδευτικού και όσων ενστερνίζονταν την ίδια αντίληψη. Άλλωστε, ο κ. Μπράτης στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «θεώρησαν το ζήτημα λήξαν» όχι ότι έπεσαν από τα σύννεφα με την κατάθεση της αγωγής, γιατί εμείς είχαμε ενημερώσει για τις αστοχίες της Αθμιας και της εκπαιδευτικού.

 Από όλα τα ανωτέρω, λοιπόν, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η αγωγή και η μήνυση κατατέθηκαν στο Δικαστήριο για συγκεκριμένο περιστατικό, που έλαβε χώρα στο Γραφείο του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος ανάμεσα σε συγκεκριμένα πρόσωπα για συγκεκριμένη πράξη της δασκάλας στις 27.2.2019 και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ, που εκπαιδευτικοί κύκλοι αρέσκονται να προβάλλουν!»

Η παραπάνω ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ στις 18 Ιουνίου 2019

Πηγές: samiaki.tv - voreioaigaio.ert.gr - enikos.gr

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ