Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά Θέματα της Τσεχίας, Aleš Chmelař

 

Με τον Τσέχο Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά Θέματα, Aleš Chmelař, συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την επίσκεψή του στην Πράγα για την Σύνοδο Κορυφής των Φίλων της Συνοχής. 

Κατά τη συνάντηση, συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, το Βrexit, το προσφυγικό και τη Διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτ. Βαλκάνια.  Κατά τη συνάντηση, ο Τσέχος Υφυπουργός υπογράμμισε πως με την νέα ελληνική κυβέρνηση μπορούν να ενισχυθούν διμερείς συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, κυρίως, δε, στην οικονομία. Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως με την εκλογή της νέας κυβέρνησης, η Ελλάδα έχει αλλάξει πολιτική στο μεταναστευτικό ζήτημα και υπογράμμισε σαφώς και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «δεν έχουμε ανοιχτά σύνορα». 

Ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων πως η σημερινή Σύνοδος Κορυφής των Φίλων της Συνοχής θα στείλει μήνυμα πως οι πολιτικές της Συνοχής δεν μπορεί να θεωρούνται παρωχημένες, καθώς ακόμα δεν έχουν εκπληρώσει στο στόχο τους. «Η πολιτική της Συνοχής κάνει τους πολίτες να πιστέψουν στην Ευρώπη και αλλάζει την καθημερινότητα τους», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε πως έχει προγραμματίσει συνάντηση με τις διπλωματικές αντιπροσωπείες των χωρών του Visegrad, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός γόνιμου  διαλόγου. Αντίστοιχα, ο Τσέχος ΥΦΥΠΕΞ τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρχει διάκριση μεταξύ παραδοσιακών και νεωτερικών πολιτικών στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων μεταξύ των δυο πλευρών σχετικά με την κατανομή των κονδυλίων, καθώς και οι δυο συμφώνησαν πως η χρηματοδότηση της πολιτικής Συνοχής πρέπει τουλάχιστον να παραμείνει στα ίδια επίπεδα. 

Όσον αφορά το θέμα του ασύλου και της μεταναστευτικής πολιτικής της Ένωσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε πως είναι αναγκαία η αυξημένη φύλαξη των συνόρων και η υιοθέτηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για το άσυλο, καθώς δεν μπορεί το πρόβλημα να επιβαρύνει δυσανάλογα τις χώρες αιχμής. Παράλληλα,  υπογράμμισε την αναγκαιότητα της κοινής πολιτικής και στις επιστροφές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Τουρκία χρησιμοποιεί προς όφελός της το θέμα των μεταναστευτικών ροών. «Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό αποτελεσματικά αν μείνουμε μόνο στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Μόνο ενωμένοι οι Ευρωπαίοι μπορούμε να διαχειριστούμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης στον συνομιλητή του ζητώντας του προτάσεις για την διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ