Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

“Οι Αιγές” η Βασιλική Μητρόπολη των Μακεδόνων στην Αθήνα – Παρουσίαση Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων της Ημαθίας (φωτό και βίντεο)

 

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου λειτουργίας του Συλλόγου Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και Δικτύου, και ενόψει της απόδοσης στο κοινό του Νέου Μουσείου των Αιγών, το 2020, διοργανώθηκε στην Παλαιά Βουλή, στην Αθήνα, εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία της Ημαθίας τα οποία υποστηρίζει ο Σύλλογος (Μουσείο Βασιλικών Ταφών, Νέο Μουσείο, Αρχαιολογικός Χώρος και Μνημεία Αιγών, Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας).

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Robin Lane Fox, ο Ακαδημαϊκός Μιλτιάδης Χατζόπουλος, ο Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Ν. Σταμπολίδης, η Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής και Πρόεδρος του Τμήματος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αλκμήνη Πάκα, ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος, ο εκδότης Φαίδων Κυδωνιάτης, ο συγγραφέας-δικηγόρος Γιώργος Λιόλιος, η Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη και η Επίτιμη Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Δρ. Αναστασία Τούρτα που είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου. 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Βέροιας και μέλος του Συλλόγου κ. Βοργιαζίδης και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων Λίλα Ντε Τσάβες.

Τους ομιλητές συντόνισε η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Αναστάσιος Μπαρτζώκας, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Άρης Λαζαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης, η Υπεύθυνη Προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου.

 

Αθήνα - Παρουσίαση Μουσείων-Αρχαιολογικών χώρων Ημαθίας 6/11/2019

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ